Meer informatie? Neem contact met ons op of bel ons op 070 - 41 52 185

Monumentale locaties voor evenementen Landgoed te Werve Kasteel De Hooge Vuursche Te Werve Buiten De Lindenhof

Vergadertrends

Vergadertrends


Vergaderen is iets wat we altijd blijven doen. Maar hoe hou je het leuk en inspirerend? Wij zijn voor u op zoek gegaan naar dé trends voor 2018. Beleving, gezondheid en een all-in formule zijn een paar van die trends. Benieuwd naar alle 11 trends voor het komende jaar? U leest het in deze blog.

 • 1. Inspiratie, inspiratie, inspiratie!

  1. Inspiratie, inspiratie, inspiratie!

  Wie wil er nu niet vergaderen op een bijzondere en inspirerende locatie zoals een monumentaal landhuis, duurzame flextent of oud kasteel? Uit onderzoek is gebleken dat de rust en intimiteit die men ervaart bij bosrijke omgevingen een positief effect hebben op de effectiviteit van een meeting. En dit is dan ook vaak de nr. 1 reden om te kiezen voor een unieke setting!

 • 2. Flex to the Max

  2. Flex to the Max

  Flexvergaderen zag je al in 2016 en zet zich verder door in 2017. In het kader van time management hoeft niet iedereen altijd bij de hele meeting aanwezig te zijn. Daarom zie je steeds vaker dat je alleen bij de voor jouw relevante onderwerpen acte de présence hoeft te geven. Dat levert dan weer een hoop tijd op die je aan andere taken kunt besteden.
   
   

 • 3. Gezondheidfreaks

  3. Gezondheidfreaks

  Tegenwoordig draait alles om gezondheid. Verantwoorde voeding hoort daar natuurlijk ook bij. Dus ook tijdens het vergaderen. Want zeg nou zelf, niemand zit toch te wachten op een anti-lunch dip? Daarom vervangen we steeds vaker maaltijden met veel suikers en snelle koolhydraten voor maaltijden met gezonde vetten en eiwitten. De shakes, smoothies, salades, quiches en wraps vliegen ons om de oren!

 • 4. We Are The World: duurzaam vergaderen

  4. We Are The World: duurzaam vergaderen

  We willen graag vergaderen in de natuur, ver weg van de uitlaatgassen, maar niet al te ver van de stad.  Op een plek waar we er even helemaal tussenuit zijn, frisse lucht inademen en loskomen van de dagelijkse routine. Je zult zien….deze mindset heeft een positief effect op je (duurzame) vergadering.

 • 5. Samen staan we sterker: Team Building

  5. Samen staan we sterker: Team Building

   

  Op de zaak gaat het personeel na een vergadering in de meeste gevallen direct weer over tot de orde van de dag. Op locatie is dat anders. Je ziet dat teambuilding daarom tegenwoordig veel vaker onderdeel is van een vergadering. Naast het teambuilding effect heeft het ook een ontspannende werking voor, tussen of na het vergaderen.

 • 6. 1 + 1 = 3

  6. 1 + 1 = 3

  Het totaalplaatje moet kloppen. De prijs kan bijvoorbeeld perfect zijn, maar als je moet betalen voor je parkeerplek, kies je niet voor die bepaalde locatie. De juiste vergaderplek is dus van meerdere factoren afhankelijk.

 • 7. Natuurlijk gratis Wifi

  7. Natuurlijk gratis Wifi

  Alles moet tegenwoordig snel, dus ook de verbinding met het draadloos netwerk. Het is tegenwoordig geen vraag, maar eerder een eis dat er een razendsnelle draadloze verbinding aanwezig is. En dat moet natuurlijk ook wanneer je actief wilt vergaderen. Maar zeg nou eens eerlijk; het is toch ook heerlijk om in de pauze of na je vergadering op een plek te zijn waar je jezelf even helemaal kunt ‘resetten’?

 • 8. Alles draait om beleving

  8. Alles draait om beleving

  Beleving is het toverwoord. Deelnemers willen iets bijzonders meemaken, een unieke ervaring, waar nog dagen over nagepraat kan worden. Vergaderlocaties die iets extra’s bieden, met vriendelijk en betrokken personeel, hebben een voordeel.

 • 9. Sta op!

  9. Sta op!

  Staand vergaderen maakt de vergadering een stuk dynamischer. Wanneer je staand vergadert heb je een actieve houding en laat je meer non-verbale communicatie zien. Verder verbetert het de samenwerking en de creativiteit. Probeer het eens uit! Het is even wennen, maar al snel wil je niet meer anders.

 • 10. Papierloos vergaderen

  10. Papierloos vergaderen

  Door digitalisering worden de papieren vergaderstukken steeds vaker vervangen door een digitale versie op je tablet of laptop. En dat is niet alleen prettig voor jezelf, maar ook voor het milieu! En dan is er nog een bijkomend voordeel: je hoeft je nooit meer af te vragen of je alle juiste vergaderstukken wel bij je hebt. :-)

 • 11. All Inclusive en transparantie

  11. All Inclusive en transparantie

  De vraag naar all inclusive arrangementen neemt in 2017 steeds meer toe. En dat niet alleen. Wil je namelijk direct weten waar je aan toe bent? Je kunt de beschikbaarheid en de kosten van een locatie steeds vaker checken op de website van de aanbieder.