•  

   

  KASTEEL

  DE

  HOOGE VUURSCHE

 •  

  LANDGOED

  TE WERVE

   

 •  

  TE WERVE

  BUITEN

Interview Eigenaren Event Company,

Stephan van de Akker en Mirco Cuppens

Een grote drang naar vernieuwing waarbij gastvrijheid voorop staat. Een korte omschrijving van Event Company, het bedrijf achter de populaire evenementenlocaties Kasteel de Hooge Vuursche in Baarn, Landgoed Te Werve in Rijswijk en buitenlocatie Te Werve Buiten. Dit jaar bestaat Event Company 25 jaar en eigenaren Mirco Cuppens en Stephan van den Akker zijn nog lang niet van plan te stoppen. Een mooie gelegenheid om samen met hen terug te blikken op de afgelopen jaren én natuurlijk een klein beetje vooruit te kijken.

Het is 1997. Stephan zit in de ICT en Mirco werkt bij Shell. Allebei denken ze met weemoed terug aan hun eerste liefde: de horeca. Ze studeerden niet voor niets beide aan de Hotelschool Den Haag. De studievrienden besluiten samen een evenementenlocatie te beginnen. Mirco: “Daar gingen nog wel wat lunches en wijntjes aan vooraf hoor. We moesten zeker weten dat we er hetzelfde in stonden. Dat we allebei open stonden voor groei en het bezitten van meerdere locaties.” Toch werden de verschillen tussen de compagnons pas in de praktijk echt duidelijk. Stephan: “Mirco is echt van de details. Dus de operationele aansturing, het personeel, de inrichting en de restauraties en verbouwingen die we doen regelt hij. Ik ben juist van de grote lijnen en richt me onder andere op de sales en onze financiën.” Mirco: “Natuurlijk botste dat in het begin wel, maar inmiddels weten we dat we elkaar juist aanvullen.”

Event Company

De eerste locatie die op het pad van de twee ondernemers kwam, was De Lindenhof in Delft. “In die tijd waren er veel grote bedrijven die kritisch begonnen te kijken naar de grote historische panden die ze hadden en veel onderhoudskosten met zich mee brachten. De Lindenhof was bijvoorbeeld van DSM. Later bleek dit de rode lijn te zijn van ons bedrijf: onze panden zijn allemaal van multinationals geweest. Kasteel de Hooge Vuursche was bijvoorbeeld van Heineken en Landgoed Te Werve kochten we van Shell. Ook exploiteerden we van 2003 tot 2013 Landgoed Voorlinden in Wassenaar. Dit pand was het enige pand dat niet in ons bezit kwam. We huurde het van KPN in die tijd”, vertelt Mirco. Stephan: “Maar het is natuurlijk ook zo dat we aangetrokken worden door zulke monumentale panden. De uitstraling en de grandeur ervan vind je nergens anders. Alleen op die locaties kunnen we bieden wat wij belangrijk vinden: kwaliteit, sfeer en gastvrijheid.” Mirco: “We houden altijd wel in de gaten waar er nieuwe interessante locaties vrijkomen. Maar uiteindelijk gaat het bij ons echt om het buikgevoel. Het gevoel moet goed zijn. En daarna kijken we pas of het ook zakelijk gezien bij ons past.”

Toen het duo in 1999 hun tweede locatie kocht, Landgoed Te Werve, moest er een naam bedacht worden waaronder de bedrijven zouden vallen. En zo werd Event Company geboren. “Die tweede locatie betekende ook dat we niet meer alles in eigen handen konden houden. We moesten gaan delegeren en loslaten. Maar zo werd ook het bedrijf gevormd dat we nu nog steeds zijn: een loyaal en hecht team waarbinnen we samen de verantwoordelijkheid dragen. Niemand is beter dan een ander”, legt Stephan uit. In 2006 werd Kasteel de Hooge Vuursche aan het portfolio van Event Company toegevoegd. Mirco: “Ik vind het altijd geweldig om zo’n nieuwe locatie helemaal in onze stijl te restaureren en in te richten. Modern, maar met de klassieke elementen die bij de locatie passen. En de voldoening die je dan voelt als je vervolgens merkt dat mensen hier graag komen, daar doe ik het voor.”

Te Werve Buiten

De meest recente evenementenlocatie van Event Company is Te Werve Buiten, op het landgoed van Te Werve, dat in 2017 werd toegevoegd. Stephan: “Het landgoed is maar liefst 26 hectare. Zoveel natuur middenin de Randstad, dat wilden we beter gaan benutten. Maar dat moest natuurlijk niet ten koste gaan van de events die in het landhuis werden georganiseerd. Daarom is Te Werve Buiten de tegenhanger van het statige landhuis geworden: informeel en industrieel met een enorme flextent voor het ultieme festivalgevoel. En natuurlijk middenin de natuur.” Het nieuwe concept blijkt een succes. Mirco: “We gaan alweer ons zesde seizoen in!”

Twee monumentale landgoederen beheren, betekent automatisch ook veel onderhoud en vaak renoveren. “Dat hoort er inderdaad bij. Daarom is het heel belangrijk voor ons om dit ook echt goed te doen. Toen we Landgoed de Hooge Vuursche kochten hebben we het Kasteel en het Koetshuis meteen helemaal gerenoveerd. Het landhuis van Te Werve was in 2012 aan de beurt en onlangs hebben we de Orangerie helemaal verbouwd tot een multifunctionele vergaderruimte. Ons volgende project daar is het Koetshuis”, legt Mirco uit. “Je blijft altijd bezig, maar inmiddels hebben we al 25 jaar ervaring met deze projecten en werken we met professionals die dit uitstekend kunnen.”

Toekomst

De afgelopen twee jaren stonden natuurlijk in het teken van de coronacrisis en waren niet gemakkelijk. Mirco: “We zijn de horeca weer ingegaan omdat het zo’n leuke branche is waarin je continu bezig bent om mensen blij te maken. Het is natuurlijk ook hard werken, maar je krijgt er veel waardering voor terug. Het was daarom ontzettend gek om onze locaties er zo stil bij te zien liggen, zonder gelach en gepraat.” Stephan: “Maar de crisis heeft ons als team ook iets goeds gebracht. We zijn nog hechter geworden en de saamhorigheid is erg groot. Gelukkig hebben we gewoon al ons personeel kunnen houden omdat er nog van alles te doen was: schilderen, dingen opknappen, ga zo maar door. Dat heeft ons nog meer loyaliteit opgeleverd.”

Nu is het tijd om langzaam weer naar de toekomst te gaan kijken, merken de compagnons. Stephan: “Op onze locaties kom je voor kleinschalige meetings en bijeenkomsten. Tot maximaal driehonderd personen. Dat past bij ons, we zullen waarschijnlijk nooit een mega locatie gaan kopen. Waar we wel naar kijken, is wat we met het landgoed rond Kasteel de Hooge Vuursche kunnen doen. Dat is ook enorm, 19 hectare.” Mirco: “We lopen er nu wel eens tegenaan dat we te weinig hotelkamers hebben. Dus we spelen met het idee om bijvoorbeeld iets met Tiny Houses te gaan doen. Dat idee zit nog in de oriëntatiefase dus blijf ons vooral in de gaten houden!”

 

Rustig gelegen op een besloten landgoed van 26 hectare vlakbij Den Haag

Gratis parkeren op eigen terrein en dichtbij snelwegen

De lunch is een feesttje!