•  

   

  KASTEEL

  DE

  HOOGE VUURSCHE

 •  

  LANDGOED

  TE WERVE

   

 •  

  TE WERVE

  BUITEN

6-tips voor meer focus tijdens je training

Investeren in uw medewerkers kent eigenlijk alleen maar voordelen: ze raken gemotiveerder, gaan efficiënter werken en worden breder inzetbaar. Maar hoe haalt u alles uit de training die u organiseert? Wij geven u 6 tips voor meer focus tijdens de training.

1. Houd het aantal deelnemers beperkt
Wilt u alle deelnemers genoeg persoonlijke aandacht geven, probeer dan het aantal personen te beperken tot maximaal acht deelnemers. Boven de acht deelnemers is de kans groter dat de aandacht verslapt.

2. Mentaal inchecken
Trek aan het begin van de training 15 minuten uit voor een oefening waarmee u alle deelnemers op dezelfde golflengte krijgt. Door iedereen een eenvoudige vraag te stellen (bijv. ‘Wat hoop je te leren van deze training?), kunnen ze ‘mentaal inchecken’. Zo voelt iedereen zich op zijn gemak en ligt de focus volledig op de training die komen gaat.

3. Mobieltjes uit = aandacht aan
Het klinkt misschien een beetje kinderachtig, maar het werkt en dat telt. Laat deelnemers hun mobieltjes voor de training inleveren. Zo kunnen ze hun volle aandacht op de training richten. Belangrijke berichtjes kunnen best tot de pauze wachten. Communiceer dit wel van tevoren en leg uit waarom het belangrijk is.

4. Ga naar buiten
Zorg dat elke training een stukje ‘buitenlucht’ bevat. Las korte pauzes in voor een wandeling en probeer de break te laten aansluiten op het doel van de training. Denk in het voorjaar of zomer ook eens aan buiten trainen: dé trend van dit moment. Buiten zijn versterkt het probleemoplossend vermogen en is goed voor het teamgevoel.

5. Voeg beleving toe aan je training
Steeds meer trainingen worden aangevuld met originele elementen. Door actie en/of fun aan de training toe te voegen, nemen de deelnemers de informatie beter op en leveren ze betere input. Doorbreek de dag met een leuke workshop, zoals een ijsbad, het spel ‘Wie is de Mol?’ of schapendrijven. Ook na de training houdt het positieve effect aan: de boodschap komt dieper binnen en mensen hebben echt zin om met de resultaten aan de slag te gaan.

6. Samen eten: maak er iets bijzonders van
Samen eten geeft energie, ontspant, inspireert en verbindt. Bij een effectieve training hoort dus een gezonde als het even kan een bijzondere – maaltijd. Het gaat erom dat eten een beleving wordt, waardoor de training meer impact zal hebben.

Meer informatie
Event Company helpt u graag met het organiseren van die training waarbij focus centraal staat. Wilt u de mogelijkheden bespreken, neem dan contact op met 070-41 51 185 of info@eventcompany.nl. Wij weten zeker dat wij u enthousiast kunnen maken voor onze unieke trainingslocaties midden in het groen.

Rustig gelegen op een besloten landgoed van 26 hectare vlakbij Den Haag

Gratis parkeren op eigen terrein en dichtbij snelwegen

De lunch is een feesttje!