Meer informatie? Neem contact met ons op of bel ons op 070 - 41 52 185

Monumentale locaties voor evenementen Landgoed te Werve Kasteel De Hooge Vuursche Te Werve Buiten De Lindenhof

Renovatie Landgoed Te Werve van start

Renovatie Landgoed Te Werve van start

20 januari 2012, Rijswijk

Op 1 januari is de renovatie op Landgoed Te Werve van start gegaan. Het Rijksmonument in Rijswijk wordt in opdracht van eigenaar Event Company een half jaar lang in de steigers gezet.

Het nieuwe jaar 2012 is door Landgoed Te Werve meteen goed ingeluid; op 1 januari is gestart met een grote opknapbeurt die  een half jaar in beslag neemt. Tot en met 28 juni is het landhuis gesloten voor  (bruilofts)feesten,  diners, huwelijksceremonies en vergaderingen en wordt zowel van binnen als van buiten grondig aangepakt. Zo wordt onder andere het stucwerk vernieuwd, worden de kozijnen vervangen en nieuwe keukens geplaatst. „Ons doel is het realiseren van een klassiek en authentiek landhuis voorzien van eigentijds comfort”, aldus Mirco Cuppens, Directeur Event Company. „Zo worden onder andere onze vergaderruimten voorzien van de nieuwste snufjes”.

Bescherming Rijksmonument
Nadat Event Company Landgoed Te Werve in 2011 heeft overgenomen van de vorige eigenaar Shell, bleek al snel dat het aan een opknapbeurt toe was.  In samenspraak met de Gemeente Rijswijk en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed werden de renovatieplannen op papier gezet en is het ‘goede voornemen voor 2012’ inmiddels in gang gezet. „De komende zes maanden wordt Te Werve flink aangepakt, maar de natuur en cultuurhistorie van het Rijksmonument blijven behouden”, verzekert Cuppens. Door naast de vernieuwingen vooral gebruik te maken van details als zinken regenpijpen en sfeervolle tinten blijft het historische karakter van het pand behouden.

Eind juni zijn de werkzaamheden afgerond en zal het landhuis weer in haar originele staat zijn terug gebracht; op 29 juni ontvangt Landgoed Te Werve weer haar eerste gasten. Tot die tijd kunnen de klanten terecht in de andere Event Company locaties; De Lindenhof (Delft), Landgoed Voorlinden (Wassenaar) en Kasteel De Hooge Vuursche (Baarn).

 
Landgoed Te Werve
Landgoed Te Werve in Rijswijk kent een rijke historie; nadat het in 1260 bewoond werd door Floris van de Werve heeft het roerige tijden doorstaan. Het landhuis onderging vele gedaanteverwisselingen en verbouwingen. Zo stamt het meer, dat vandaag de dag nog zorgt voor een fraaie uitstraling, uit de tijd van Abel Labouchere. Als directeur van de aardewerkfabriek ‘De Porceleyne fles’, kocht hij het landgoed in 1892. Later, in 1922, kreeg Landgoed Te Werve een bestemming als sport- en recreatiepark voor het personeel van de toenmalige eigenaar Shell. Vanaf 1999 huurde Event Company het landgoed van Shell en per mei 2011 is Te Werve in eigen bezit.

Event Company
Event Company exploiteert Kasteel De Hooge Vuursche in Baarn, Landgoed Te Werve in Rijswijk , De Lindenhof in Delft en Landgoed Voorlinden in Wassenaar.  Deze historische locaties, te huur voor zakelijke en particuliere evenementen, hebben allemaal de typische ‘Event Company’- kenmerken: de combinatie van een unieke ligging en goede bereikbaarheid, een eigentijdse uitstraling in een monumentaal pand en een eigen, lokaal keukenteam dat de culinaire invulling verzorgt. In 2010 won de tweekoppige directie van Event Company, bestaande uit Stephan van den Akker en Mirco Cuppens, de Ondernemersprijs Haaglanden.

Naar nieuwsoverzicht

U bent van harte welkom bij Event Company!

Bel: 070 - 41 52 185

Meer informatie

laatste nieuwsbrief

Hieronder kunt u de laatste nieuwsbrief downloaden.

Nieuwsbrief