Meer informatie? Neem contact met ons op of bel ons op 070 - 41 52 185

Monumentale locaties voor evenementen Landgoed te Werve Kasteel De Hooge Vuursche Te Werve Buiten De Lindenhof

Landgoed Te Werve wint monumentenprijs 2012

Landgoed Te Werve wint monumentenprijs 2012

13 september 2012,

Landgoed Te Werve wint monumentenprijs 2012
Op 8 september 2012 tijdens de monumentendag heeft Wethouder Jos Bolte van de Gemeente Rijswijk de monumentenprijs 2012 aan Landgoed Te Werve uitgereikt.
Deze prijs is bedoeld voor personen of organisaties die zich sterk hebben gemaakt voor het behouden en in goede staat houden van cultureel erfgoed. Vorig jaar is de prijs uitgereikt aan de eigenaresse van de Watertoren aan het Jaagpad.

Hieronder treft u een deel uit de speech van de Wethouder Bolte tijdens de prijsuitreiking.


“Ook de afgelopen periode hebben weer de nodige inspanningen van eigenaren van monumenten plaatsgevonden, waarbij één restauratieproject er toch bijzonder uitsprong: en dat was de restauratie van Landhuis Te  Werve.  Landhuis Te  Werve is één van de laatst resterende middeleeuwse versterkte woningen in Rijswijk. In 2011 kocht Event Company de buitenplaats van Shell, en de eigenaren hebben vervolgens het pand van binnen en van buiten volledig laten restaureren. Dat is met zeer veel inzet, vakmanschap en liefde gebeurd, en het resultaat is er ook naar!


De pleisterlaag aan de buitenzijde van het monument was in slechte staat en liet op een aantal plekken los. Door gericht onderzoek van TNO kon een aangepast restauratieplan worden gemaakt om dit te herstellen. Hierbij werden ook overige gebreken aangepakt zoals houtrot en scheurvorming. Tijdens de restauratiewerkzaamheden werd een deel van het onderliggende metselwerk blootgelegd. Dit leverde de gemeente weer een schat aan bouwhistorische informatie op.


Bijzonder veel waardering heeft de gemeente ook voor de manier waarop de eigenaar in prima samenwerking en overleg met onze gemeente, de Rijksmonumentendienst, TNO en andere partijen een restauratieplan heeft gemaakt en de wijze waarop dit is uitgevoerd. Om deze reden heeft de gemeente besloten om de monumentenprijs 2012 aan de eigenaren van Landhuis Te Werve uit te reiken.”

Naar nieuwsoverzicht

U bent van harte welkom bij Event Company!

Bel: 070 - 41 52 185

Meer informatie

laatste nieuwsbrief

Hieronder kunt u de laatste nieuwsbrief downloaden.

Nieuwsbrief