Meer informatie? Neem contact met ons op of bel ons op 070 - 41 52 185

Monumentale locaties voor evenementen Landgoed te Werve Kasteel De Hooge Vuursche Te Werve Buiten De Lindenhof

Landgoed Te Werve pakt uit!

Landgoed Te Werve pakt uit!

14 mei 2012,

Rijswijk, 14 mei 2012 – Landgoed Te Werve pakt uit. Letterlijk, want op 11 mei is begonnen met de afbouw van de steigers, laten ze het doek zakken en is het markante Rijksmonument in het groene hart van Rijswijk weer in volle glorie te bewonderen. En te bezoeken. Want een paar weken later, op 29 juni 2012, opent Landgoed Te Werve na een grootschalige restauratie van een half jaar weer haar deuren!

Op 2 januari van dit jaar is de renovatie van Landgoed Te Werve van start gegaan. In opdracht van Event Company, de eigenaar en exploitant van het eeuwenoude monument, is het landhuis van
binnen en buiten volledig opgeknapt. Met gevoel voor historie. En oog voor eigentijds comfort.

Wat is er allemaal gebeurd? Veel. In samenspraak met de Gemeente Rijswijk en de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed heeft het eeuwenoude landhuis een grondige en noodzakelijke restauratie ondergaan. Maar ook binnen hebben de renovatiespecialisten niet stil gezeten. Op de eerste en tweede etage zijn nieuwe vergaderruimtes gekomen. Met een eigentijdse sfeer en warmte die past bij het historisch karakter van Landgoed Te Werve. En voorzien van de modernste techniek. In de kelder is een nieuwe keuken gekomen waar elke kok zijn vingers bij kan aflikken. En dat is nog maar een greep uit het totale pakket aan verbeteringen en aanpassingen.

Mede eigenaar  Mirco Cuppens van Event Company die de verbouwing begeleid heeft, is zeer tevreden met het resultaat. ,,Bij het verbouwen van een pand met zo’n geschiedenis weet je dat je eigenlijk maar een beheerder bent. Volgende generaties moeten ook van Landgoed Te Werve kunnen genieten. Wij hebben er naar gestreefd het landhuis te renoveren met respect voor het verleden en oog voor de toekomst.  En dat is gelukt. Landgoed Te Werve kan er weer tegenaan. En wij ook. ”

Op 29 juni vindt het eerste feest in het gerenoveerde landhuis plaats. En vanaf dat moment is Landgoed Te Werve weer volop in bedrijf. Voor een spetterend  huwelijksfeest, zakelijke bijeenkomsten of in kleinere kring voor een familiebarbecue met uitzicht over het landgoed. De vergaderzalen worden nu al in rap tempo geboekt door bedrijven. En zelfs voor 2013 stromen de aanvragen voor huwelijksceremonies en -feesten al binnen.
Heeft u ook iets te vieren of bent u gewoon nieuwsgiering om te zien hoe het gerenoveerde Landgoed Te Werve er nu uitziet? Kom dan naar de inloopmiddag op zondag 8 juli tussen 12.00 en 17.00 uur. Wilt u voor de zomer al in een warme, karakteristieke setting vergaderen of uw feestje vieren? Kijk dan op de website voor de andere unieke locaties van Event Company: De Lindenhof (Delft), Landgoed Voorlinden (Wassenaar) en Kasteel De Hooge Vuursche (Baarn).

Historie Landgoed Te Werve


De geschiedenis van Landgoed Te Werve gaat ruim 750 jaar terug: de oudst bekende bewoner is Floris van de Werve  die er in 1260 domicilie hield. De laatste particuliere bewoner is de oud directeur van de Delftse aardenwerkfabriek De Porceleyne Fles, Abel Labouchère, geweest. Hij kocht het pand in 1892 en zou er dertig jaar blijven wonen. Hoewel Landgoed Te Werve in de loop der eeuwen vele verbouwingen en gedaantewisselingen heeft ondergaan, is Labouchère voor een belangrijk deel verantwoordelijk voor het huidige aanzien van het landgoed. Hij liet het meer, de Put, aanleggen.
Van Labouchère gaat Landgoed  Te Werve in 1922 over naar De Bataafsche Petroleum Maatschappij, het tegenwoordige Shell. Het landgoed krijgt een sport- en recreatiebestemming voor de eigen werknemers.
In 1999 verhuurt Shell Landgoed Te Werve aan Event Company voor de huidige exploitatie en sinds mei 2011 is Landgoed Te Werve eigendom van Event Company.

Naar nieuwsoverzicht

U bent van harte welkom bij Event Company!

Bel: 070 - 41 52 185

Meer informatie

laatste nieuwsbrief

Hieronder kunt u de laatste nieuwsbrief downloaden.

Nieuwsbrief