Meer informatie? Neem contact met ons op of bel ons op 070 - 41 52 185

Monumentale locaties voor evenementen Landgoed te Werve Kasteel De Hooge Vuursche Te Werve Buiten De Lindenhof

Diner Cees Helder groot succes!

Diner Cees Helder groot succes!

25 november 2013, Baarn

Baarn, 12 november - Kasteel De Hooge Vuursche, het markante kasteel in Baarn waar je kunt feesten, vergaderen en trouwen, was eenmalig omgetoverd tot een exclusief sterrenrestaurant. Op vrijdag 8 november kookte keukenlegende Cees Helder met het team van Event Company voor één keer de sterren van de hemel in het voormalige safe house van Freddy Heineken.

Directeur Mirco Cuppens van Event Company, eigenaar van Kasteel De Hooge Vuursche, was enthousiast over de komst van Helder:  “Kasteel De Hooge Vuursche is een begrip in Nederland. Heel veel mensen zijn er getrouwd of hebben er wel eens een feest gehad. Maar dineren met een klein gezelschap in het kasteel kon eigenlijk niet. Met dit ‘gastoptreden’ van Cees Helder is daar verandering in gekomen. We hebben zoveel enthousiaste reactie gehad van de gasten dat we gaan kijken of we in de toekomst meer van dergelijke bijzondere avonden kunnen organiseren.”

 

Cees Helder schreef in 2002 culinaire geschiedenis door als eerste Nederlandse Chef-kok het hoogst haalbare binnen de internationale gastronomie in de wacht te slepen met zijn restaurant Parkheuvel in Rotterdam: 3 Michelin sterren.

Van 1970 tot 1972 werkte Cees  als sous-chef  in Kasteel De Hooge Vuursche onder Chef-kok Pierre  Krans, die na zijn avontuur in Kasteel De Hooge Vuursche chef-kok werd op paleis Soestdijk en er kookte voor prinses Juliana en Prins Bernard. Cees Helder: “Voor mij is hij altijd “Chef” gebleven. Ik zal hem nooit “Pierre” noemen. Het was dan ook een hele  eer voor mij dat de heer Krans samen met zijn echtgenoot bij het diner aanwezig was. De avond was ook speciaal omdat  mijn zoon Paul Helder nu General Manager is bij Hooge Vuursche en ik deze avond met hem als gastheer mocht verzorgen.”

 

Menu

De gasten hebben genoten van het volgende menu: Kreeft als terrine en salade. Met artisjok, avocado en lavendelhoning, Kabeljauw gepekeld. Met tomatencompote, basilicum en dragon

Tong gegrild. Met makreelsabayon, gerookte paling en aardappelcrème,

Ganzenlever in briochebrood. Met truffel en groene kool,Ibericovarken het ribstuk. Met mosterdkruim, wortel met peterselieboter, Karamel, als mousse. Met vijgen, specerijencake en yoghurt.

 

Historie van Kasteel De Hooge Vuursche

Kasteel De Hooge Vuursche is ruim honderd jaar geleden gebouwd in opdracht van Johannes Adrianus Leonard van den Bosch. Deze koopvaardij-officier gaf architect Eduard Cuypers en de  destijds beroemde tuinarchitect Dirk Tersteeg opdracht om een statig kasteel met tuinen, waterpartijen en een monumentale opgang op het landgoed te bouwen: De Hooge Vuursche.

In 1912 wordt het klassiek ogende en rijk gedecoreerde kasteel met zijn talloze artistieke verwijzingen naar de maritieme achtergrond van Van den Bosch officieel in gebruik genomen. In de eerste jaren wordt het slot veelvuldig gebruikt voor grote feesten van de familie.

Na de tweede wereldoorlog is Kasteel De Hooge Vuursche een geliefde plek voor het Koninklijk Huis om gasten van het naburige Paleis Soestdijk onder te brengen. Uit die periode dateert ook de vorstelijke anekdote dat Koningin Juliana er anderhalf uur vast zat in de lift.

Heineken koopt het kasteel in 1975. De Hooge Vuursche wordt een conferentieoord terwijl één vleugel van het kasteel dienst doet  als ‘safe house’ van Freddy Heineken. Na zijn ontvoering in 1983 laat hij bovendien een deel van het kasteel kogelvrij inrichten.

In 2006 heeft de Event Company het landgoed met het kasteel en koetshuis gekocht van Bierbrouwer Heineken en gerenoveerd. Het kasteel telt sindsdien tevens 19 luxe hotelkamers.

Kasteel De Hooge Vuursche is één van de trouwlocaties van de gemeente Baarn waar onder meer Joop van den Ende en Marco van Basten in het huwelijk zijn getreden.

 

Naar nieuwsoverzicht

U bent van harte welkom bij Event Company!

Bel: 070 - 41 52 185

Meer informatie

laatste nieuwsbrief

Hieronder kunt u de laatste nieuwsbrief downloaden.

Nieuwsbrief