Meer informatie? Neem contact met ons op of bel ons op 070 - 41 52 185

Monumentale locaties voor evenementen Landgoed te Werve Kasteel De Hooge Vuursche Te Werve Buiten De Lindenhof

Dag van het Kasteel: Gratis roofvogelshow op 5 juni, Landgoed Te Werve

Dag van het Kasteel: Gratis roofvogelshow op 5 juni, Landgoed Te Werve

31 mei 2017, Rijswijk

Kom op maandag 5 juni naar Landgoed Te Werve voor een gratis roofvogelshow tijdens De Dag van het Kasteel.

5 juni 2016: Dag van het Kasteel


Negentien  kastelen en buitenplaatsen, waaronder ook Landgoed Te Werve in Rijswijk verwelkomen je op tweede pinksterdag!

Op  5 juni, tweede pinksterdag, openen maar liefst negentien landgoederen en buitenplaatsen in Zuid-Holland de poorten voor het publiek tijdens de landelijke Dag van het Kasteel. Ook Landgoed Te Werve in Rijswijk  is van de partij met een gratis roofvogelshow. Kortom: treed terug in de tijd en kom naar de Dag van het Kasteel!

Ontdek en beleef landgoedrijk Zuid-Holland
In het gebied tussen Hillegom en Den Haag liggen tientallen landgoederen en buitenplaatsen, die gezamenlijk een groen lint vormen in de drukke Randstad: de Landgoederenzone Zuid-Holland. De geschiedenis van deze ‘kastelen’ gaat vaak eeuwen terug. Het zijn dan ook waardevolle, boeiende en vooral mooie plekken, die het bezoeken meer dan waard zijn. Tijdens de Dag van het Kasteel krijg je de kans om verschillende landgoederen en buitenplaatsen te bezoeken die normaal voor het publiek gesloten zijn. Bovendien kun je er die dag van alles beleven.

Programma Landgoed Te Werve, Rijswijk
Bij Landgoed Te Werve vindt  op de Dag van het Kasteel de volgende gratis activiteit plaats:
- Roofvogelshow om 11.30 en 13.30 uur.

Ontdek en beleef landgoedrijk Zuid-Holland
Tussen Hillegom en Den Haag ligt een groen lint dat wordt gevormd door tientallen landgoederen en buitenplaatsen: de Landgoederenzone Zuid-Holland.  De geschiedenis van deze ‘kastelen’ gaat vaak eeuwen terug. Het zijn dan ook waardevolle, boeiende en vooral mooie plekken, die het bezoeken meer dan waard zijn. Tijdens de Dag van het Kasteel krijg je de kans om verschillende landgoederen en buitenplaatsen te bezoeken die normaal voor het publiek gesloten zijn. Bovendien kun je er die dag van alles beleven.


Deelnemende locaties
De deelnemende landgoederen zijn: Kasteel Duivenvoorde, Ruïne Kasteel Teylingen, Kasteel Keukenhof, Huys te Warmont, Huygens Hofwijck, ’t Huys Dever, Landgoed Beresteijn, Kasteel Oud-Poelgeest, Buitenplaats Berbice, Landgoed Te  Werve, Buitenplaats Ockenburgh, Buitenplaats Vroenhof, Buitengoed Dorrepaal, Kasteel Oud-Wassenaar, ’t Hof van Hillegom, Stalhuis Klein-Leeuwenhorst en Landgoed Oostergeest.


Je vindt het programma per locatie op www.dagvanhetkasteel-zh.nl

Fietsroutes
Op de fiets bezoek je tijdens de Dag van het Kasteel eenvoudig meerdere locaties en kun je bovendien optimaal genieten van de prachtige landgoederenzone. Aan de hand van het fietsknooppuntennetwerk zijn speciaal voor de Dag van het Kasteel vier fietsroutes ontwikkeld. Je vindt ze op www.dagvanhetkasteel-zh.nl 
 
Meer informatie
De Dag van het Kasteel is een grotendeels gratis evenement. Een overzicht van het programma, adresgegevens en de (eventuele) entree per locatie vindt u op www.dagvanhetkasteel-zh.nl.
 
De Dag van het Kasteel Zuid-Holland wordt georganiseerd door het Erfgoedhuis Zuid-Holland, namens de erfgoedtafel Landgoederenzone en met financiële steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds, Fonds1818 en de Provincie Zuid-Holland. De Dag van het Kasteel is een initiatief van NKS Kenniscentrum voor Kasteel en Buitenplaats.
 
 
Adres Landgoed Te Werve:
Landgoed Te Werve
Van Vredenburchweg 101
2283 TV Rijswijk
www.tewerve.nl
 
Voor navigatie: Hoek van Vredenburchweg-Burgemeester Elsenlaan (ter hoogte van Shell station : Burgemeester Elsenlaan 15), langs kinderboerderij rechtdoor de doodlopende weg in.
 
Openbaar vervoer: Tram 17 halte van Vredenburchweg.

 

 

Naar nieuwsoverzicht

U bent van harte welkom bij Event Company!

Bel: 070 - 41 52 185

Meer informatie

laatste nieuwsbrief

Hieronder kunt u de laatste nieuwsbrief downloaden.

Nieuwsbrief