Meer informatie? Neem contact met ons op of bel ons op 070 - 41 52 185

Monumentale locaties voor evenementen Landgoed te Werve Kasteel De Hooge Vuursche Te Werve Buiten De Lindenhof

16 mei Landgoed Te Werve, Dag van het Kasteel

16 mei Landgoed Te Werve, Dag van het Kasteel

28 april 2016,

Op 16 mei is De dag van het Kasteel, Landoed Te Werve is voor iedereen geopend en er zijn tal van leuke gratis activiteiten.

16 mei 2016: Dag van het Kasteel


Achttien kastelen en buitenplaatsen, waaronder ook Landgoed Te Werve in Rijswijk verwelkomen je op tweede pinksterdag!

Op 16 mei, tweede pinksterdag, openen maar liefst achttien landgoederen en buitenplaatsen in Zuid-Holland de poorten voor het publiek tijdens de landelijke Dag van het Kasteel. Ook Landgoed Te Werve in Rijswijk  is van de partij, met een gevarieerd programma. Zoals een verhalenverteller bij de Duiventoren en een roofvogelshow. Kortom: treed terug in de tijd en kom naar de Dag van het Kasteel!

Ontdek en beleef landgoedrijk Zuid-Holland
In het gebied tussen Hillegom en Den Haag liggen tientallen landgoederen en buitenplaatsen, die gezamenlijk een groen lint vormen in de drukke Randstad: de Landgoederenzone Zuid-Holland. De geschiedenis van deze ‘kastelen’ gaat vaak eeuwen terug. Het zijn dan ook waardevolle, boeiende en vooral mooie plekken, die het bezoeken meer dan waard zijn. Tijdens de Dag van het Kasteel krijg je de kans om verschillende landgoederen en buitenplaatsen te bezoeken die normaal voor het publiek gesloten zijn. Bovendien kun je er die dag van alles beleven.

Programma Langoed Te Werve, Rijswijk
Bij Landgoed Te Werve vinden op de Dag van het Kasteel de volgende gratis activiteiten plaats:
- Roofvogelshow om 11.30 en 13.30 uur.
- Verhalenverteller bij de duiventoren om 11.00, 13.00 en 15.00 uur.

Andere deelnemende locaties
Bezoek die dag ook de andere kastelen. Dit zijn: Kasteel Duivenvoorde, Ruïne Kasteel Teylingen, Huize De Paauw, Kasteel Keukenhof, Huys te Warmont, Huygens Hofwijck, ’t Huys Dever, Landgoed Beresteijn, Kasteel Oud-Poelgeest, Buitenplaats Berbice, Landgoed Te Werve, Buitenplaats Ockenburgh, Buitenplaats Vroenhof, Buitengoed Dorrepaal, Kasteel Oud Wassenaar, ’t Hof van Hillegom, Stalhuis Klein Leeuwenhorst en Oud-Teylingen.

Meer informatie
De Dag van het Kasteel is een overwegend gratis evenement. Een overzicht van het volledige programma, de adresgegevens en de (eventuele) entree van alle locaties vindt u op www.dagvanhetkasteel-zh.nl.

De Dag van het Kasteel Zuid-Holland wordt georganiseerd door het Erfgoedhuis Zuid-Holland, namens de erfgoedtafel Landgoederenzone en met steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland, Fonds1818, de Provincie Zuid-Holland en vele vrijwilligers. De Dag van het Kasteel is een initiatief van NKS Kenniscentrum voor Kasteel en Buitenplaats.

Adres Landgoed Te Werve:
Landgoed Te Werve
Van Vredenburchweg 101
2283 TV Rijswijk
www.tewerve.nl

Voor navigatie: Hoek van Vredenburchweg-Burgemeester Elsenlaan, langs kinderboerderij rechtdoor de doodlopende weg in.

Openbaar vervoer: Tram 17 halte van Vredenburchweg.

Naar nieuwsoverzicht

U bent van harte welkom bij Event Company!

Bel: 070 - 41 52 185

Meer informatie

laatste nieuwsbrief

Hieronder kunt u de laatste nieuwsbrief downloaden.

Nieuwsbrief