Meer informatie? Neem contact met ons op of bel ons op 070 - 41 52 185

Monumentale locaties voor evenementen Landgoed te Werve Kasteel De Hooge Vuursche Te Werve Buiten De Lindenhof

  • visual
    • Eventlocatie midden in het land
    • Volledig geregeld door enthousiast team
    • Dichtbij snelweg en gratis parkeren
    • Culinair hoog niveau uit eigen keuken
    Download hier de brochure

Kerstrecept van onze chef kok

Heeft u weinig inspiratie voor een verrassend en eenvoudig te bereiden kerstmenu? Geen paniek! Onze chef-kok Arthur Taggenbrock van Kasteel De Hooge Vuursche, heeft speciaal voor u een feestelijk en culinair kerstrecept samengesteld. Deze drie gerechtjes zijn een lust voor het oog en ongelofelijk lekker! Het enige wat u hoeft te doen is de ingrediënten in huis te halen en achter de stoof te kruipen. Eet smakelijk.

Culinair kerstmenu en recept speciaal voor u!

 

Taartje van krab / avocado / tomaat / bieslook / citroen / bosui / rode ui

 

Hertenbiefstuk / knolselderij / spruitblaadjes / cantharellen / kruidkoek

 

Kaneelparfait / appel / rozijnen / steranijs / ahornsiroop / blauwe bessen 


Taartje van krab / avocado / tomaat / bieslook / citroen / bosui / rode ui

Ingrediënten:  300 gr Krabvlees
1 rijpe avocado
2 st stevige pomodori  tomaat
1 klein bosje bieslook
1 citroen
1 klein potje Hellmans  yoghurt  mayonaise
1 bosje bosui
1 st rode ui


Bereiding:
Meng het krabvlees met 2 lepeltjes mayonaise en fijn gesneden bieslook peper en zout naar smaak toevoegen.

Tomaat ontvellen, in vieren snijden, zaad eruit snijden en marineren met aceto balsamico, gesnipperde rode ui, olijfolie en zeezout.

Bosui wassen en ragfijn snijden, dit is voor boven op het gerechtje.
Avocado als laatste schoonmaken, snij hem in tweeën, haal de pit eruit, snij de twee helften in tweeën en haal de schil ervan af.

Maak nu met behulp van een ring een taartje van krab op een mooi bordje, dresseer hier de in plakjes gesneden avocado op en dek deze af met de gemarineerde tomatenpartjes. Leg hier boven op de dun gesneden bosui op als decoratie. Giet op het laatste moment nog een beetje mooie olijfolie over het taartje heen en de entree is klaar.

Hertenbiefstuk / knolselderij / spruitblaadjes / cantharellen / kruidkoek

Ingrediënten :  
4 st hertenbiefstuk a 150 gram
1 kleine knolselderij
200 gr spruitjes 
200 gram cantharellen
1 plak kruidkoek

Bereiding:
Schil de knolselderij en kook deze gaar met wat melk en slagroom, als dit gaar is, de room afgieten (wel bewaren) en hier een gladde massa van maken. Dit kan met behulp van een staafmixer en vervolgens de massa door een zeefje wrijven. Indien nodig nog wat van het kookvocht toevoegen tot we een mooie gladde massa hebben. Peper en zout toevoegen.

Spruitjes schoonmaken, blaadjes bewaren voor de garnering van het gerecht. Spruitjes afkoken en koud spoelen (beet gaar).

Cantharellen ontdoen van zand en vuil, voorzichtig wassen en drogen op keukenpapier of theedoek.
Kruidkoek fijn snijden en drogen in de oven, op 90 graden, net zo lang tot het echt droog is. Dan vermalen tot poeder.

Bak de hertenbiefstuk mooi bruin aan iedere kant en leg hem te rusten op een rekje en onder een stuk aluminiumfolie.

Verwarm de knolselderijmousseline en dresseer die op het bord, leg hier de warm gemaakte spuitjes op. Klontje roomboter is wel erg lekker, snij de biefstuk schuin door en leg die in het midden neer, op de knolselderij. Bak de cantarellen in een beetje boter met wat peper en zout en schep die over de hertenbiefstuk. Leg de blaadjes van de spruitjes er nu ook op en strooi een klein beetje kruidkoek poeder over het gerecht. Serveer er Rode wijnsaus bij op basis van wildfond.

Kaneelparfait / appel / rozijnen / steranijs / ahornsiroop / blauwe bessen

Ingrediënten :  
2 st ei
1 eidooier
100 gram suiker
5 dl slagroom
Kaneelpoeder
1 Granny Smith
100 gram rozijnen
1 steranijs
Flesje ahornsiroop
100 gram blauwe bessen

Bereiding : 
Belangrijk is dat dit een dag van te voren gemaakt gaat worden.

Zet een pannetje op het vuur met een flinke laag water erin. Doe de eieren en het ei dooier en 100 gr kristalsuiker in een beslag kom.  Als het water heeft gekookt, vuur laag zetten en met de mixer de eieren opkloppen. We zetten de beslagkom in/op de pan (pas op, stoom is heet !) en kloppen dit warm. We blijven een minuut of acht met de mixer kloppen tot het een stevig en gebonden massa is. Nu halen we hem van de pan af en kloppen hem in een bak met  koud water koud.

Klop de slagroom samen met een beetje kaneelpoeder op tot kwark dikte.
Spatel de slagroom door het eimengsel en stort dit in een (bv) cake blik, zet het geheel in de vriezer.

Op de dag zelf schillen we de appel en bakken die kort in de koekenpan en blussen die af met iets  Ahornsiroop, voeg hier de geweekte rozijnen aan toen samen met het stuk steranijs.  Als het afgekoeld is kunnen de in tweeën gesneden blauwe bessen worden gemengd met de appel en rozijnen. Laat dit afkoelen en dresseer het in een leuk bordje of kommetje. Stort de parfait en snij er mooie plakken van.

Eet smakelijk.

Feestarrangement

Hieronder kunt u de dinermogelijkheden downloaden die binnen het arrangement vallen.

Bel mij

Heeft u een vraag? Klik op onderstaande button en wij nemen contact met u op. U kunt ook zelf bellen met: 070-41 52 185.

Contact

Maak kennis met ons salesteam

U kunt voor al uw vragen contact opnemen met ons salesteam.

Salesteam